БодибілдингНОВИНИТренінг

Як шокувати ноги і змусити їх рости. Поради культуриста Портера Котрела

Якщо тренування ніг перестало давати бажані результати, значить треба щось змінювати. Один з варіантів – власний підхід до справи у самому залі. Ділимося методикою культуриста Портера Котрела, суть якої полягає у виконанні чотирьох вправ взагалі без пауз.

Щоб вивести із “застою” ноги, я багато експериментував. І ось одного разу експериментальним шляхом виявив приголомшливий шоковий варіант – ні на що не схожий і абсолютно вбивчий!

Після розминки, ми з партнером (а без партнера тут ніяк не обійтися) робимо 5 гігантських сетів, що складаються з розгинання ніг, жимів ногами, присідань і часткових присідань. Можете собі уявити – чотири вправи одна за одною взагалі без пауз! Як ви думаєте, що після цього відчуваєш? Ноги – як желе!

Перш за все, не забудьте розігрітися. Особисто я роблю три дуже легких сету розгинань ніг (до 45 повторень), щоб як слід розім’яти колінні суглоби. Перший гігантський сет починається з 25 повторів розгинання ніг.

Вагу беріть таку, щоб можна було зробити всі повтори і в кожному максимально напружуйте квадрицепси. Закінчивши, відразу ж без зупинки  переходьте до жиму ногами – знову-таки 25 “чистих” повторень.

Робіть рухи повільно, з максимальною напругою. Далі йдуть присідання: 15 повторень зробіть самостійно. Це як раз та вправа, в якій допомога партнера не потрібна. Навіть небезпечна, якщо не можеш зробити його сам. Після звичайних присідань – часткові. Я підкладають під п’яти 10 кілограмові бліни і роблю 45 повторень. Партнер страхує мене під руки. Його головне завдання – допомогти подолати середню точку руху. Після того, як ви закінчите присідати, ви навряд зможете стояти на ногах, а тим часом попереду ще чотири серії сетів!

Тепер приходить черга партнера, для вас це шанс пару хвилин перепочити. До наступної “порції” сетів ви будете помітно слабкішими. Навіть не намагайтеся працювати з більш важкими вагами – це позбавляє прийом сенсу. Фінальний сет розгинання ніг ​​я роблю з вагою всього лише 20 кг.

Спробуйте з метою профілактики застою тренувати ноги за такою системою раз в 4-5 тижнів. Але ні в якому разі не частіше!

Пов’язані статті

Back to top button